top of page

Θεματικά εργαστήρια για ελαιοπαραγωγούς και αμπελουργούς


Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς και τους αμπελουργούς του χωριού μας, ότι αύριο Τετάρτη 21/10 και μεθαύριο Πέμπτη 22/10 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014–2020, διοργανώνει θεματικά εργαστήρια για το αμπέλι και την ελιά.


Ειδικότερα, τα εργαστήρια αφορούν στο αμπέλι και την ελιά, στα υποπροϊόντα τους, καθώς και σε όλο το φάσμα της αλυσίδας αξίας τους, δηλαδή στην παραγωγή, στη μεταποίηση, στην τυποποίηση και στην προώθηση των προϊόντων αυτών.


Στόχος των θεματικών εργαστηριών είναι η ενημέρωση όλων όσοι ασχολούνται με ελιές και αμπέλια για τη διασύνδεση της παραγωγή των προϊόντων τους με την έρευνα και την καινοτομία, για το πώς μπορεί να προκύψουν συνεργασίες με τα διάφορα ακαδημαϊκά / ερευνητικά ιδρύματα και συνεπώς πως να δημιουργηθούν προϊόντα με νέα προστιθέμενη αξία. Τελική κατάληξη, είναι η διαμόρφωση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Π.Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014 - 2020.


Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις θα υπάρξουν ολιγόλεπτες εισηγήσεις ακαδημαϊκών, ερευνητών και επιστημόνων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες φορείς, επιχειρηματίες και παραγωγούς.


Το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο «Κέφαλος» του Αργοστολίου, είναι:


  • Τετάρτη 21/10/2015 και ώρα 18:00 – 21:00 «Θεματικό Εργαστήριο για αμπέλι & οίνο»

  • Πέμπτη 22/10/2015 και ώρα 18:00 – 20:00 «Θεματικό Εργαστήριο για ελιά & ελαιόλαδο»


Ως www.poulatakefalonias.gr θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Περιφέρειας και προτρέπουμε όσους συγχωριανούς μας ασχολούνται με την παραγωγή ελαιολάδου ή καλλιεργούν αμπέλια, να συμμετάσχουν στο αντίστοιχο με το ενδιαφέρον τους εργαστήριο, το οποίο σημειωτέον είναι χωρίς κόστος.

Προτεινόμενα
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page