top of page

Ενημέρωση για τους μελισσοκόμους του χωριού μας


Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κεφαλλονιάς & Ιθάκης.


Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη απόγευμα οι μελισσοκόμοι μπορούν να συγκεντρώνονται στα γραφεία του συνεταιρισμού, προκειμένου να ανταλλάσουν απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού και των παραγωγών και τις προοπτικές του κλάδου στο νησί μας. Επιπλέον, μπορούν να προμηθεύονται από το πρατήριο όλα τα απαραίτητα εφόδια για την άσκηση της δραστηριότητας τους.


Από την πλευρά μας ως www.poulatakefalonias.gr καλούμε τους μελισσοκόμους του χωριού μας να στηρίξουν το συνεταιρισμό (www.melikefalonia.gr), καθώς ιδιαίτερα αυτή την εποχή, μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις μπορεί να αναπτυχθεί ο κλάδος και να αποκτήσει το μέλι της Κεφαλλονιάς τη θέση που του αξίζει στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε αφιέρωμα στον κλάδο της μελισσοκομίας και τις μεγάλες του αναπτυξιακές προοπτικές.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού:


Φίλες και φίλοι μελισσοκόμοι,


Κάθε Τετάρτη μετά τις 6 μ.μ. μαζευόμαστε στο Μελισσοσκολιό στα Κοκκολάτα, όπου ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κεφαλλονιάς & Ιθάκης έχει τα γραφεία του και το πρατήριο μελισσοκομικών εφοδίων. Προμηθευόμαστε τα εφόδια που μας χρειάζονται, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα του Συνεταιρισμού προς το συμφέρον όλων μας.


Ακόμη, στα μηχανήματα που διαθέτει ο Συνεταιρισμός, κόβουμε ζάχαρη, φτιάχνουμε μελισσοτροφή με το δικό σας μέλι, φτιάχνουμε κηρήθρες με το δικό σας κερί και φυσικά ανταλλάσουμε ιδέες περί μελισσοκομίας. Συζητώντας λύνουμε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ενασχόληση με τις μέλισσες και τα προϊόντα που παίρνουμε από αυτές.


Στόχος μας είναι η από κοινού κατασκευή και λειτουργία συσκευαστηρίου μελιού το οποίο θα βοηθήσει αρκετά στην ανάδειξη του μοναδικού τοπικού μας προϊόντος, του Θυμαρίσιου Μελιού Κεφαλλονιάς, που ο καθένας μας παράγει με πολύ κούραση και αγάπη.


Σας περιμένουμε να καταθέσετε της δικές σας ιδέες για την εξέλιξη του κλάδου της μελισσοκομίας στον τόπο μας, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.


Με φιλικούς χαιρετισμούς, το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού



Προτεινόμενα
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page