Εντυπωσιακό virtual video του Αγίου Σπυρίδωνα δια χειρός Ιονίου Πανεπιστημίου
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τρισδιάστατο video του ιστορικού ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στα Πουλάτα αλιεύσαμε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Το video συνοδεύεται από μια σύντομη ιστορική αναδρομή με αναφορές στους κτήτορες του Ναού ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Κεφαλλονιάς.
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή δημιουργία της Ομάδας Ανάπτυξης Πράσινου Εργαστηρίου του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνια Νησιά 2007-2013».
Μάλιστα, εκτός από το video της υπέροχης εκκλησίας του χωριού μας, υπάρχουν εξίσου εντυπωσιακά virtual videos και από άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και τα υπόλοιπα Επτάνησα. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.iivw.di.ionio.gr μπορεί να βρει κανείς τρισδιάστατες απεικονίσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το σπήλαιο της Μελισσάνης, το Φάρο στα Διχάλια, αλλά και το Αργοστόλι, το Φισκάρδο, τα Αντιπάτα της Ερίσου, τη γέφυρα Δεβοσέτου, το κάστρο της Άσου, το Μοναστήρι της Άτρου, το Φανάρι, τις παραλίες Μύρτος, Πετανοί και Δαφνούδι, την Ιακωβάτειο βιβλιοθήκη του Ληξουρίου, το νησάκι των Βαρδιάνων και το φάρο Γερογόμπου. Επίσης, παρέχεται η πληροφόρηση ότι είναι υπό κατασκευή και ένα τρισδιάστατο video για ολόκληρη την Κεφαλλονιά.
Όπως διαβάζουμε στο site, που για την ώρα τουλάχιστον είναι μόνο στα αγγλικά, αρχικός σκοπός του έργου υπήρξε η τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων. Ωστόσο έχει εξελιχθεί και ως μια πλατφόρμα για την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας των Επτανήσων, καθώς στον εικονικό κόσμο του www.iivw.di.ionio.gr μπορεί κανείς να θαυμάσει με τρισδιάστατο τρόπο μεταξύ άλλων μοναδικά ιστορικά κτίρια, όμορφα χωριά, γραφικές παραλίες και ηλιοβασιλέματα.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα αν βρείτε το video της εκκλησιάς του Αγίου Σπυρίδωνα ρεαλιστικό ή μη ή αν καταφέρνει να μεταδώσει στους επισκέπτες του site τη μοναδικότητα του Ναού, αποτελεί διαφήμιση τόσο για το ίδιο το ιστορικό αυτό μνημείο του 18ου αιώνα, όσο και για χωριό μας συνολικά. Για αυτό και ως www.poulatakefalonias.gr αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους δημιουργούς του.
Πηγή: www.poulatakefalonias.gr