top of page

Ξεκινά η κατασκευή της λιθοδομής στο Κοινοτικό Γραφείο


Ένα πρόβλημα που έχουμε αναδείξει πολλές φορές στο www.poulatakefalonias.gr μέσα από τα σχετικά ρεπορτάζ μας, φαίνεται να βρίσκει επιτέλους τη λύση του.


Πρόκειται για την κατασκευή νέας λιθοδομής στον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοτικού Γραφείου του χωριού μας που αντιμετωπίζει εδώ και πάνω από ένα χρόνο σοβαρό πρόβλημα στατικότητας, με αποτέλεσμα να αποτελεί εστία κινδύνου για διερχόμενους πεζούς και οχήματα.


Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, που έχει περιέλθει εις γνώση μας, εγκρίνεται η εκτέλεση του έργου "Κατασκευή λιθοδομής Τοπικής Κοινότητας Πουλάτων" αντί του ποσού των 3.600€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, η με αριθμό 121/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλλονιάς αναφορικά με την έγκριση της υπ' αριθμόν 3426/01-02-2016 Έκθεσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την έγκριση του τρόπου εκτέλεσης, καθώς και την ανάθεση της εκτέλεσης του έργου, ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη διότι είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 72 του Ν.3852/2010 και της υπ' αριθμόν Δ17α/7/96/Φ.Ν.249/92 απόφασης του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 30 ημέρες. Συνεπώς, σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε την έναρξη των εργασιών. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, έχει τοποθετηθεί με ενέργειες της Τοπικής Κοινότητας σήμανση και προστατευτικό πλέγμα για την ασφάλεια πεζών και διερχόμενων οχημάτων. Με αφορμή την διαφαινόμενη αποκατάσταση του παραπάνω προβλήματος, επισημαίνουμε εκ νέου ότι ελάχιστα μέτρα από το Κοινοτικό Γραφείο έχει υποστεί καθίζηση μέρος του οδοστρώματος και έχουν τοποθετηθεί ειδικά προστατευτικά στηθαία. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα, όπως εξάλλου και σε άλλα σημεία του Κοινοτικού οδικού δικτύου που παρουσιάζουν προβλήματα με καθιζήσεις ή άλλες φθορές.


Πηγή: www.poulatakefalonias.gr


Προτεινόμενα
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page