top of page

Και επισήμως πλημμυρόπληκτα τα Πουλάτα

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες αναμονής, το χωριό μας και άλλες 20 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Κεφαλλονιάς χαρακτηρίσθηκαν και επισήμως πλημμυρόπληκτες.


Αυτό προκύπτει μετά από κοινή Υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι Υφυπουργοί Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Αλέξης Χαρίσης.


Με την απόφαση αυτή που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 1346/13.05.2016 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, οριοθετούνται με ακρίβεια οι πλημμυρόπληκτες από τη θεομηνία της 25ης Σεπτεμβρίου 2015 περιοχές, καθώς και οι όροι της στεγαστικής συνδρομής για τους πληγέντες. Η αποζημίωση έχει προσδιορισθεί στο ποσό των 578.400€ το οποίο θα καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ προβλέπεται και δαπάνη ύψους περίπου 192.800€ για την κάλυψη των τόκων των χορηγούμενων δανείων. Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών δε, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κεφαλλονιάς στον οποίο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν.


Υπενθυμίζουμε στους ενδιαφερόμενους συγχωριανούς μας, ότι ο Τομέας εδρεύει στο Ληξούρι επί της Λεωφόρου Ριζοσπαστών & Αντίοχου Ευαγγελάτου, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφορίες είναι τα 26710-94413 και 26710-94418.


Πρόκειται ασφαλώς για μια θετική εξέλιξη, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αρκεί να μην υπάρξουν άλλες αδικαιολόγητες αναβολές. Ωστόσο ως poulatakefalonias.gr θα θέλαμε να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά, την ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στο παλαιό γεφύρι του χωριού μας, η υπερχείλιση του οποίου ευθύνεται εν πολλοίς για τις σοβαρές ζημίες τόσο στο οδικό δίκτυο, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω δεν έχουν αποκατασταθεί, όσο και σε ιδιωτικές υποδομές.



Πηγή: www.poulatakefalonias.gr


Προτεινόμενα
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page