top of page

Το Αγγαλάκι στο επίκεντρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος


Στο επίκεντρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού σπηλαιολογικού και σπηλαιοκαταδυτικού ενδιαφέροντος, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες το Αγγαλάκι.


Το εκπληκτικής ομορφιάς σπήλαιο του χωριού μας επισκέφθηκε ο διεθνούς φήμης Βρετανός δύτης Marcus Greatwood, ο οποίος ειδικεύεται στην ελεύθερη κατάδυση χωρίς φιάλες οξυγόνου και στις εξερευνήσεις υποβρύχιων σπηλαίων.


Μετά από σχετική άδεια που εξασφάλισε από τον Δήμο Κεφαλονιάς, ο κ. Greatwood εξερεύνησε τα λιμναία σπήλαια της περιοχής μας και συγκεκριμένα τη λίμνη Μελισσάνη και το σπηλαιοβάραθρο της Ζερβάτης στο γειτονικό Καραβόμυλο και τέλος το Αγγαλάκι. Μάλιστα για το σπήλαιο του χωριού μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ευκολοπροσβάσιμο με κάθετη είσοδο και 2 υπέροχες υπόγειες λίμνες που προκαλεί δέος όταν το κοιτάς. Δεσμεύτηκε δε ότι θα επιστρέψει στο νησί μας το φθινόπωρο, ώστε να εξερευνήσει τα σπήλαια ενδελεχέστερα.


Σχετικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς στο άρθρο "Freediving the caves of Kefalonia" στην ιστοσελίδα www.deeperblue.com ενώ πληροφορίες για τον Marcus Greatwood και τις δραστηριότητές του, στην προσωπική του σελίδα www.markusgreatwood.co.uk αλλά και σε αυτή της σχολής freediving που διατηρεί από το 1999 στο Λονδίνο www.notanx.com



Το σπήλαιο μας όπως επίσης τα βάραθρα Ζερβάτη, Σωτήρας και Γρούσπα επισκέφθηκαν και φωτογράφισαν πρόσφατα και μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου.


Μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος, τη μεταξύ τους εγγύτητα και την ομορφιά των σπηλαίων του νησιού μας και κυρίως της περιοχής της Σάμης. Χαρακτήρισαν δε την Κεφαλλονιά ως ιδανικό προορισμό για την διοργάνωση μιας Πανελλήνιας σπηλαιολογικής συνάντησης προς την κατεύθυνση της οποία προτίθενται να εργαστούν.


Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την επίσκεψη έχουν αναρτηθεί στο άρθρο "Σπήλαια Κεφαλλονιάς" στην ιστοσελίδα του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου www.speleo.gr



Οι παραπάνω επισκέψεις αποδεικνύουν έμπρακτα το διαρκές και ουσιαστικό ενδιαφέρον της ελληνικής και της διεθνούς σπηλαιολογικής και σπηλαιοκαταδυτικής κοινότητας για το Αγγαλάκι.


Ταυτόχρονα όμως μας δίνουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά την ανάγκη αξιοποίησης του μοναδικού αυτού μνημείου της φύσης, η οποία θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Κεφαλλονιάς και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική για τα Πουλάτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.



Πηγή: www.poulatakefalonias.gr


Προτεινόμενα
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page