top of page

Η Σάμη γιόρτασε μεγαλοπρεπώς την Πολιούχο της Παναγία Λουτριώτισσα


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Σάμης, το χωριό μας αλλά και ολόκληρη την Κεφαλλονιά, ολοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Προστάτιδος και Πολιούχου της πόλης, Παναγίας Λουτριώτισσας.


Μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον οποίο συνλειτούργησαν μεταξύ άλλων οι συγχωριανοί μας Ιερείς Πατέρες Σπυρίδωνας και Κωνσταντίνος, ακολούθησε Λιτανεία στους δρόμους της Σάμης με τη Φιλαρμονική "Θέμος Αμούργης" να αποδίδει τιμές. Η πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου και εψάλη παράκληση και ευλογήθηκαν οι άρτοι, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Γαβριελάτος μίλησε στους συγκεντρωμένους πιστούς για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τους συμβολισμούς της ημέρας.


Στην κορύφωση των διήμερων θρησκευτικών εκδηλώσεων της Σάμης, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ανουσάκης, Άγγελος Κωνσταντάκης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, Θεόδωρος Φλωράτος, Διονύσης Αραβαντινός, Νίκος Παπαδάτος, Μάκης Αλυσανδράτος και Διονύσης Μινέτος, ο πρώην Υπουργός & Βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σάμης και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.


Μετά το τέλος της λιτανείας, η εξαιρετικής τεχνοτροπίας του 18ου αιώνα εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας Θεοτόκου που μετέφεραν ντυμένα με παραδοσιακές στολές μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων "Ο Βάλσαμος" εναποτέθηκε και πάλι στον Ιερό Ναό της Σάμης, όπου και εψάλησαν τα Εγκώμια.


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από κανταδόρους που τραγούδησαν με μοναδικό τρόπο Κεφαλλονίτες καντάδες και αριέτες τόσο στην κεντρική πλατεία της Σάμης, όσο και στην παραλιακή λεωφόρο.


Και του χρόνου!



Πηγή: www.poulatakefalonias.gr



Προτεινόμενα
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page